Η προηγούμενη διοργάνωση

Δείτε τους νικητές της προηγούμενης διοργάνωσης, καθώς και στιγμιότυπα από την τελετή απονομής

Τα Τοπικά και Περιφερειακά Μέσα αποδεικνύουν την αξία τους στο βάθρο των νικητών

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης την πρώτη διοργάνωση των Regional Media Awards. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στο Gazarte, παρουσία ιδιοκτητών και στελεχών μέσων από όλη την Ελλάδα.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Regional Media Awards 2016.

Having problems viewing this video click here.
To download the video click here.

Τα Regional Media Awards διοργάνωσε για πρώτη φορά η Boussias Communications με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και sites) της Ελλάδας. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, ο οποίος επεσήμανε ότι στις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν υπήρχαν εξαιρετικές δουλειές, χαρακτηρίζοντας τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ως «ευρηματικά και ποιοτικά παρά τους πενιχρούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους».

Regional Media Awards 2016 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως η ποιότητα και η δυναμική των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης αποτελούν καθρέπτη της υπόστασης και των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών. Ευτυχώς, παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά παραδείγματα που λειτουργούν ως κοιτίδες ελπίδας και αισιοδοξίας. Ώρα να αναδειχθούν, ώρα να βραβευθούν». Από την πλευρά της, η Ξένια Κούρτογλου, μέλος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε: «Τα μέσα της περιφέρειας ξεχωρίζουν για δύο πολύ σημαντικούς λόγους: Για την αποκλειστικότητα και ανταγωνιστικότητα που διαθέτουν έναντι των εθνικών μέσων όσον αφορά στην τοπική θεματολογία, και για την αγάπη με την οποία τα περιβάλλει η εκάστοτε τοπική κοινωνία, καθώς τα νιώθει "δικά" της».

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Ο Γ. Πατούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι άκρως απαραίτητο να στηριχθούν τα τοπικά και περιφερειακά μέσα, καθώς «είναι αυτά που σε καθημερινή βάση αναδεικνύουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και πολιτών». Με τη σειρά του ο Γ.Μώραλης τόνισε ότι το πλήθος των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν στα βραβεία φανερώνει την αύξηση και τη δυναμική των τοπικών μέσων, ενώ επεσήμανε ότι τα Regional Media Awards θα πρέπει να γίνουν θεσμός.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν οι απονομές των Grand βραβείων, τα οποία κέρδισαν: στην ενότητα Εφημερίδες-Περιοδικά η εφημερίδα Πατρίς Πύργου, στην ενότητα Τηλεόραση το Ionian TV, στην ενότητα Ραδιόφωνο το Radio 9.84FM και το Παιδικό Ραδιόφωνο Family FM 89.5 λόγω ισοβαθμίας, και στην ενότητα Digital Media το Cretalive.gr.

Διοργάνωση

Boussias Communications

Official Publication

Χορηγοί

Με την Υποστήριξη

Conference Experience Sponsor

Υπο την Αιγίδα

Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ.)
IAB Hellas